Syrop na wzmocnienie odporności o wyjątkowym smaku który jest moją codziennością 👌🏻
Przy okazji 😘 dla osoby która kiedyś podzieliła się ze mną przepisem.

Przepis na 1,5 l potrzebujesz:

3 duże korzenie imbiru (świeży ma jasny kolor)💛
6 cytry (polecam BIO)🍋
2 szklanki miodu (u mnie sprawdza się lipowy z LIDLA)🍯
2 szklanki wody (używam niegazowanej Żywiec Zdrój)💧

▶️Korzeń imbiru obrać i pokroić na małe kawałki, wyparzam, wyciskam w wyciskarce WOLNOOBROTOWEJ
▶️Cytryny czyszczę, a następnie wyciskam.
▶️Dwie szklanki wody podgrzewam i dolewam miód (temperatura wody maksymalnie 40 stopni żeby zachować właściwości miodu) mieszam do jednolitej konsystencji.
▶️Łączę sok z cytryn i imbiru i
całość dolewam do wody i miodu.
Podgrzewam około 5-10 minut.
▶️Na koniec dodaję garść goździków.

Po wystudzeniu rozlewam do szklanych butelek i wstawiam do lodówki.

Dorośli codziennie rano kieliszek i popijamy ciepła wodą (pół szklanki), a dla dzieci jeżeli dobrze tolerują imbir (mój syn prawie 10 lat) kieliszek pół na pół z wodą i również popija ciepła wodą.

W czasie infekcji dodaję łyżkę syropu z Aceroli.
Na zdrowie👋🏻